evet yanlış yazmadım, karpuz. hani şu sulu karpuzdan bahsedeceğim. bunu evrim teorisi ile açıklamayız diyorum.
karpuz nedir ?
öncelikle "canlı" dır.
evrim teorisine göre, evrilmiş olmalı. peki neden kendini değil de bizi düşünerek evrilmiş ?
inceleyelim:
Karpuz (Citrullus lanatus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitki türü.
İşte karpuzun zararları ve faydaları…
- En önemli özelliği unutkanlığı gidermesidir.
- Kansere karşı en fazla koruyan meyvedir.
- Kanı temizler, böbreklerdeki kum ve taşların atılmasını sağlar: Çünkü içerdiği sıvı oranı nedeniyle karpuz, idrarı büyük oranda artırır.
Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun birçok hastalığın deva olduğu ve iyi bir besin olduğu kesin. Kanser çeşitlerine karşı olan tedavi edici ve koruyucu etkisinin yanı sıra kalp fonksiyonlarının ve kan Basıncının düzenlenmesine de yardımcı olduğu biliniyor.
Ayrıca karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta-karoten içerdiğini belirten uzmanlara göre, içerdiği yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı oluyor.
Uzmanlar, aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve Bağırsak Kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdeklerinin de, içinde bulunan cucurbocitrin adlı Madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.
YANİ KARPUZUN ÇEKİRDEĞİ RAHATLIKLA YENİLEBİLİR.
Küçükken hep ayırırdım bir tane bile bırakmazdım. Şimdi hop götüroyorum
Ayrıca, yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri vardır.
Karpuzun içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen Maddesi, vücudu kansere karşı koruyor. Laykopen maddesinin kansere karşı koruyuculuğu A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazla.
Laykopen maddesi ise antioksidan özelliği sayesinde, serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Laykopen, doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. Bu nedenle karpuz, kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir.
Karpuzdaki potasyum, böbreklerin daha iyi çalışmasını ve böylece böbrekler tarafından vücuttan Sodyumun atılmasını hızlandırır. Fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan Basıncı dengelenir, kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azaltılır.
kaynak :
http://www.internethaber.com/karpuz-...risi-15821.htm
http://tr.wikipedia.org/wiki/Karpuz
Bir canlı yani burada örneğin karpuz neden başka bir canlıya faydalı olmak gibi bir çalışma içine girmişdir.
Karpuzun mantığı şu mudur: Ben neslimi devam ettirebilmek için insana yalakalık olsun diye hem ona lezzetli hem de faydalı olup, yalakalık yapayım ve insan da beni bolca eksin. tabii ortada biçmek de olacak ama, neslim devam eder en azından
Ya da :
Allah dünyayı yaratırken onun içinde insana faydalı olacak, sağlığına iyi gelecek ilaçlarda yaratmışdır, ve yerken zorluk olmasın diye de tatlı yapmışdır.
pek saygılarımla..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder